Handgemaakte sieraden, glaskunst en handbeschilderd porselein uit eigen atelier 

               GLAS

Behalve het maken van zilveren sieraden en het schilderen op porselein is het werken met glas ook een grote hobby van mij. Vooral het maken van sieraden met speciaal dichroid glas is erg leuk om te doen. In de webwinkel vindt u een groot aanbod van glazen kettingen, armbanden, hangers en nog veel meer. Allemaal in mijn eigen atelier bedacht en gemaakt.

In mijn atelier heb ik een grote oven om glas te branden. Het eindresultaat wordt hierbij bepaald door de eindtemperatuur. Bij  "full-fuse"  worden de stukken glas volledig met elkaar versmolten. Dit is in de twee onderstaande foto's van -voor- en -na- het branden goed te zien.

 Als niet wilt dat het glas volledig versmelt dan kies je voor een lagere temperatuur. Dit noemen  we tack-fuse. Het glas plakt aan elkaar vast en de scherpe randen komen mooi afgerond uit de oven.

Hieronder ziet u hangers die door middel van tack-fuse zijn gemaaktDe linker en rechter hanger zijn gemaakt met dichroid glas. Dit is een glassoort met een aparte coating. De kleuren veranderen met de lichtinval. 

Je kunt dichroid glas kopen op een zwarte of heldere ondergrond. Door je eigen kleurkeuze van het glas aan de boven en/of onderzijde zijn de resultaten eindeloos.  


HOT CASTING

Schelp gemaakt door middel van hot casting

Huisjes gemaakt door middel van hot casting. Nadat de huisjes in een bak met speciale aarde zijn gedrukt en daarna heel voorzichtig zijn verwijderd wordt het vloeibare glas erin gegoten


Door middel van transfers kun je een patroon aanbrengen . het brand volledig in het glas en kan er niet af slijten. ook de kleur blijft altijd goed. Omdat ik de meeste kant en klaar transfers niet mooi vind laat ik deze zelf maken. Zo heb je een unieke hanger!

Rechts een hanger met een echt gouden gekochte transfer van 22 karaat goud.
Met behulp van stickers en een etsmiddel kun je zelf patronen maken op het dichroide glas. Waar etscrème  komt verdwijnt de dichroide laag. 

Onder de sticker blijft de dichroide laag intact.